Translate

subota, 22. studenoga 2014.

Afrodita Oil Control 24h moisturizing cream - recenzija

Afrodita Oil control kremu sam kupila prije nekih mjesec i pol dana. Glavni razlog kupnje je bio podivljalo lice (dosta upaljenih komedona) i isušenost kože. Znači, svoju dugo godišnju Neutrogenu pink grapefruit sam zamijenila sa Afroditom oil control.  Naime, kako je došlo hladnije vrijeme moji dosadašnji rituali brige o problematičnoj koži su postali pre agresivni i izgled tekućeg pudera na takvoj koži je bio očajan (kao što  sam napomenula u Neutrogeninoj recenziji, da Neutrogena pink grapefriut nekada neće biti dosta hidratantna). Krenula sam u potragu za nekom kremom koja će mi pomoći sa ljuskicama i djelovati na problematično lice sa upalama.

Prije početka evo opis moje kože:

Općenito imam kožu sa proširenim porama i puno njih začepljenih. Imam više zatvorenih komedona/whiteheads nego otvorenih/blackheads. I ti zatvoreni komedoni su mi više manje po cijelom licu, jako vidljivi kada se gleda uz svijetlo. Većina tih komedona postane upaljena nakon nekog vremena (ali i potaknuta mojih kopkanjem). Koža mi je najviše masna, ali s vremena na vrijeme me neki uobičajeni proizvodi previše isuše, npr. neki proizvodi mi ne pašu zimi kao ljeti. Ali sve u svemu, na kraju dana moja koža je masna.

Afrodita dolazi u lijepoj zrcalnoj kutiji koja ima mnoga lijepa obećanja napisana po njoj kao što su non-comedogenic, deep hydrating/cleansing/pore minimizing..
Ono što mi ulijepšava vizualni dojam na samoj posudici proizvoda je oznaka afrodite:
A da zadrži svježinu proizvoda je tu dodatna zaštitna folija.
 Pakiranje u posudici baš ne volim radi bakterija ali što se može.
Cijena je oko 60 kn što nije malo ali nije i previše, uvijek ima sniženja. Za tu cijenu dobite 50 ml što je dostatna količina za 2-3 mjeseca meni osobno. Može se kupiti skoro svugdje.

Evo što proizvođač obećaje:
U nastavku su moji dojmovi u djelovanju samog proizvoda:
Hidratacija koju sam tražila je dosta dobra, s obzirom da joj je sok krastavca visoko na popisu sastojka.
Dobro se nanosi na lice, ali kada ju stavite imati ćete nekakav efekt zagušene kože (ne u lošem smislu to su najvjerojatnije ulja koja možete vidjeti u sastojcima) koji nestaje nakon par minuta. Skužila sam da je potrebno do 10 min da se u potpunosti upije u kožu ali ostaje lagani zaštitni sloj. Primijetila sam glađu površinu kože s time puder bolje prianja. 
Evo prikaza teksture:
Miris kreme je po limunu ali onako zagušen, ne ostaje dugo na licu. Što se tiče matiranja nije se iskazala, nakon pola sata sam vidla masnoću na čelu ali to bez pudera u prahu, kada stavim malo pudera u prahu preko, traje oko 2-3 sata. E sada, moj problem sa ovom kremom je da ako previše idete sa četkicama/prstima kod stavljanja tekućeg pudera početi će se ruliti ali ne previše, to svejedno otežava stavljanje i pogoršava finalni izgled pudera. 
Nisam primjetila da mi je i ovako lošu situaciju lica pogoršala, a ovako i onako bi trebala biti nekomedona. Crvenilo mi je u nekoj mjeri smirila ali ne previše.
Među sastojcima se može naći dosta onih djelotvornih koji se koriste u borbi protiv problematične kože:
Finalna ocjena za ovaj proizvod je 4/5.

Zaključak: Nikako mi se ne sviđa to što se ruli i to je jedini razlog ali i glavni zbog kojeg neću ponoviti kupnju.

Jeste li imali iskustva/iste probleme s ovom kremom? Imate li neku preporuku za dnevnu kremu ispod 100 kn?

Broj komentara: 6:

  1. I ja sam je imala i sjećam se da nisam bila pretjerano oduševljena :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kao što vidiš i ja isto, jednostavno ne mogu imati dnevnu kremu na koju mi je teško stavljat puder, ali sad ću ju potrošit do kraja jer je dobra za neka usputna mazanja :D

      Izbriši
  2. Joj ne sviđa mi se što se ruli s lica :/
    Probala sam masku iz te linije i nije me oduševila, a inače volim Afroditu :/
    Moja preporuka za kožu s komedonima je Bioderma Sebium AKN i/ili Bioderma Sebium Serum, divni proizvodi koji su meni poprilično očistili lice (imala sam iste probleme)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Avene Triacneal i cleanence k, pomoglo je ali ne u potpunosti, a za te biodermine sam gledala ali nikako da odlucim jer sam viđala razlicite recenzije. No vjerojatno cu isprobati kad ću biti u prilici.

      Izbriši
  3. Čim miriše po limunu,preskačem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno podržavam to, jer nema lijepi miris limuna, već neki miris limuna koji je dugo stajao na suncu. Mislim da se rijetko kome sviđa taj miris :D

      Izbriši

Hvala na čitanju posta, svaki komentar je dobrodošao :)