Translate

petak, 2. siječnja 2015.

Alverde - Maximize volume lashes maskara


Prošla nam je blagdanska gužva i vrijeme je da krenem sa dugo planiranim recenzijama. U zadnjih mjesec dana isprobala sam puno proizvoda o kojim bih željela podijeliti dojmove. Danas krećem sa traženom recenzijom Alverde maskare.

Povod kupnje ove maskare je da sam željela isprobati neku prirodniju maskaru, a ovu sam konkretno htjela kupiti jer sam ju vidla na dm-ovoj njemačkoj stranici među Alverde proizvodima. No, kada sam svratila u DM te maskare nije bilo jer još nije došla do Hrvatske. Ali na moju radost ubrzo nakon evo nje.



Alverde Maximize volume lashes maskara dolazi u količini od 8 ml i cijeni od 33 kn (najskuplja je u Alverde asortimanu).



Da li se isplatila?


Maskara je sasvim solidna za cijenu, ima gumeno-plastičnu četkicu koja nije pre savitljiva pa vam neće otežavati nanošenje (znam da neki vole savitljive četkice ali ja sam više od onih drugih :D). 

Daje dosta volumena kao što možete primjetiti na slikama, i isto tako na slikama možete vidjeti da se nakon drugog nanošenja počinju stvarati lagane grudice













Teksture je srednje rijetka, ali problem je u sušenju jer se za moj ukus malo predugo suši.

Dobre je pigmentacije tj dosta je crna što nisam očekivala. 
Strelica koju možete vidjeti na slikama ---------> prikazuje područje gdje mi se većina maskara preslikava. Stvar je u tome, kako su meni trepavice dosta duge i na tom dijelu mi diraju kožu i najčešće po tome odabirem maskare. Što se tiče ove maskare, ona se nažalost preslikava. Ne u prevelikoj mjeri ali je vidljivo. To sam uspjela sanirati tako da sam stavila malo pudera u kamenu na to područje, čisto malo da mi posuši kapak jer je inače mastan. 



Pretpostavljam da bi odgovarala nekima sa suhim kapkom ali ja ne bih riskirala jer se za tu cijenu može pronaći mnogo raznih maskara koje se neće preslikavati.
I  sad evo opet problema. Ako vam malo zasuzi oko ode vam maskara. Baš je lako razmazljiva. Ne trusi se pretjerano.  Znam da nije vodootporna ali dosta ne vodootpornih maskara se ne razmaže pri malom suzenju. Možemo reći ..."a dobro to je jer je prirodna kozmetika pa je manje pouzdana"...to je možda točno kad se govori o maskarama jer se u običnim 'neprirodnim' maskarama često nalaze sastojci koji iritiraju oči. Isto tako je činjenica da u nekim "prirodnim" proizvodima možete naći toliko opasnih sastojka na koje ne bih niti  pomislili. 


Evo i sastojka:
Aqua, Pyrus Malus Fruit Water, Cera Alba, Glycerin, Candelilla Cera, Galactoarabinan, Sodium Stearoyl Lactylate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Pullulan, Palmitic Acid, Stearic Acid, Hectorite, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate SE, Talc, Sorbitol, Levulinic Acid, Coco-Glucoside, Xanthan Gum, p-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Trehalose, Acacia Senegal Gum, Benzyl Alcohol, CI 77499


Zaključak: Ova maskara će odgovarati onima koji nemaju mastan kapak, suzne oči, i imaju strpljenja pričekati duže da se osuši. Što bih značilo meni NE ODGOVARA. I neću ju ponovo kupiti. 

Sveukupna ocjena je ipak 3.0/5



Jeste li isprobali neke od Alverde maskara? Imate li preporuku?

Broj komentara: 6:

  1. Zaobilazim je dakle jer imam spuštene kapke preslikavanje je nedopustivo :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja isto imam prirodno dugačke trepavice i često mi se znaju maskare tako preslikati :/ Baš šteta, jer izgleda kao da ova maskara daje baš lijepe trepavice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daje lijepe trepavice i ne spušta ih previše ali eto...

      Izbriši
  3. Alverde maksare i ja smo davno završile, čudne su nekako i sad zaobilazim :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta, svaki komentar je dobrodošao :)