Translate

četvrtak, 30. travnja 2015.

Essence ~ Multi action maskara

Danas vam donosim recenziju maskare koju sam nanovo kupila mnogo puta od kada sam se krenula šminkati na dnevnoj bazi, a to je Essence multi action maskara :)
Sigurno ste prolazili pored Essence štanda sa kozmetikom i gledali maskare. U većini slučajeva kupili biste neku jer su stvarno povoljne. Ako niste isprobali ovu možda vam ova recenzija pomogne u odluci :D

Ova maskara je obična maskara, ja bih rekla za svakodnevno nošenje.
Ne daje nikakva obećanja, kao volumen, dužina itd. nego sve u jednom, vrlo jednostavno.
Maskara dolazi u plastičnoj tubici, jednostavnog dizajna.
Znate kako neki proizvodi naprave 'klik' kad napravite završni zavrtaj, ova maskara nažalost to ne radi. Mislim da to trebam napomenuti jer se to meni jako sviđa kod proizvoda :)
Količina od 9 ml je 22 kn, može se kupiti u DMu, Kozmu, Bipi, Mulleru i još nekim drogerijama.

Tekstura ove maskare je srednje gustoće, što je problem nakon, 2 mjeseca se osuši s time i ako više puta mažete bit će grudica. Ali ako ju koristite svaki dan ona ju i potrošite u tom roku.
Miris je normalan, nije jak, zapravo ga niti ne osjećam kad ju nanosim. Znam da neke maskare imaju odvratan miris i to izražen...to mrzim.
Aplikator je plastičan i krut, ali ne pre rijedak pa dobro razdvoji trepavice. Svakako ako vam se ne svidi maskara, isperite boju s njega i ostavite ga za razdvajanje /češljanje trepavica, obrva...

Ono što mi je najbitnije kod svake maskare je da se ne preslikava na moje masne kapke, na dio ispod obrva gdje mi trepavice diraju kapak. Ova maskara to ne radi. Imala sam punooo promašaja što se tiče te stvari. Npr. Essence Lash Princess je to radila, šteta jer je u svim dugim svojstvima jako dobra.
Neće vam se trusiti osim ako kada si namažete trepavice ih idete još puno puta pročešljavati, u smislu da bi ih razdvojili. Možete ih pročešljati sa nekom čistom četkicom od stare maskare, jednom-dvaput, ali sve više znači da će vam se tokom dana trusiti malo po obrazu.
Meni se trepavice osobno dosta lijepe, pogotovo ako namažem i donje, pa to izbjegavam. Razlog tome je da mi oči malo suze i razmoče maskaru. Sumnjam da je to do ove maskare jer mi se to dešava sa više manje svim maskarama. Ako plačete i to ono za stvarno, ova maskara vam neće teći po obrazima, kao na primjer Look by Bipa Lash Unlimited (vjerujte znam). Kada plačete onda samo brišite oko nje i ostalo će se posušiti i izgledati pristojno. Tak je to sa ovim dugotrajnijim ne vodootpornim maskarama. Skida se solidno, ona je dugotrajnija pa neće samo skliznuti, ali normalno za neke bolje maskare koje nisu vodootporne. Opet primjer Look by bipa lash Unlimited, vrlo se lako skida. Nije da ne volim ovu bipinu, nego sada ovdje samo uspoređujem jer ju imam u ladici i vjerujem da vas je dosta upoznato s njom.
Ono dobro je da mi ne iritira oči. Moje oči nisu osjetljive ali su mi puno puta crvene i dosta suze(u nekim dijelovima godine)i kada nemam šminke na njima. (ne znam, možda onda i jesu ?)

Sastojci:
AQUA (WATER), SYNTHETIC BEESWAX, PARAFFIN, SUCROSE STEARATE, ACACIA SENEGAL GUM, BUTYLENE GLYCOL, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, GLYCERYL STEARATE, POLYBUTENE, GALACTOARABINAN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, DIMETHICONE, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLYL GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

P.S. Ako nikada prije niste gledali sastojke u maskarama, nisu baš lijepi. Al eto nek se vidi :)

Evo slika ove maskare na djelu, trepavice nisu uvijene uvijačem:


Za kraj ovoj maskari dajem ocjenu 4/5 uzevši u obzir omjer cijene i kvalitete.

Koje su vaše omiljene Essence maskare?

2 komentara:

  1. Ista takva ljubicasta, koju su povukli iz prodaje, mi je bila HG maskara, a vjerujem da ni ova ne moze biti losa, svakako cu je probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i tu ako se ne varam, ta je samo crnija verzija ove, tj. zove se multi action Blackest black. Nisam skužila da su ju ukinuli, al svakako sve ovo napisano za ovu vrijedi i za blackest black verziju. Stvarno je crnija, možda mi se malo brže posušila od klasične verzije ali nisam sigurna :)

      Izbriši

Hvala na čitanju posta, svaki komentar je dobrodošao :)