Translate

četvrtak, 9. srpnja 2015.

Balea blagi gel za pranje lica s vitaminima i mirisom grejpa

Danas se vraćam klasici odnosno odlučila sam se na recenziju gel za pranje lica kojem sam se vraćala svaki put kada nisam znala koji novi isprobati ili mi se nije dalo trpjeti negativne posljedice neke nove umivalice.

Sigurna sam da je većina vas pročitala puno pozitivnih recenzija ili dojmova za ovaj gel, ali zapravo za kraju je jedino bitno kakva vam je koža.
Ovaj gel dolazi u pakiranju od 150 ml, cijena je 17 kn i može se kupiti samo u DM prodavaonicama.
Pakiranje je praktično na pumpicu koja, ako ju stisnete do kraja, izbacuje dovoljno proizvoda ja bih rekla i malo previše. Jedan problem koji se može stvoriti je ako tu i tamo ne operete otvor pumpice može vam se zatvoriti od naslaga.
Proizvod se zatvara na okretanje pumpice i ne curi.
Miris gela je miris grejpa kao što piše na pakiranju, koji se sviđa više manje svima koji vole citrusne mirise, ne ostaje dugo na licu poslije ispiranja.
Tekstura je gelasta, dosta gusta, moglo bi se reći i pomalo ljepljiva sama po sebi al kada se pomiješa sa vodom je normalna. Onda se ne pjeni puno, više je onako mliječna pjena (možete vidjeti na slikama).

Čišćenje vrši dobro, isprobala sam i oprati šminku lica tj tekući puder nanesen u jednom tankom sloju i pokazao se dobar, ali uvijek dodatno prođite nekim tonikom poslije za slučajne promašene dijelove lica. Trenutno ne koristim nikakav tonik, ali u tu svrhu mi koristi ulje čajevca kojeg kapnem 4 kapi na blazinicu i prođem ispod pipe da se razblaži s vodom. Taj DIY tonik mi je odličan pogotovo sada ljeti jer je jako osvježavajući. NAPOMENA: ako niste do sada koristili ulje čajevca može vas peči, izazvati crvenilo i u potpunosti isušiti kožu. Treba paziti sa koncentracijom, za početak korištenja.
Nastavljam s gelom..
Ovaj gel ne isušuje. Ja imam masnu kožu i problematičnu. Iako imam masnu kožu pazim da mi nije dehidrirana, tu mi pomaže Balea Aqua Serum, kojeg sam recenzirala -->  OVDJE
Ono važno je da se oči izbjegavaju jer je zapravo rijetko koji gel za umivanje lica namijenjen i za područje očiju.
U vidu odgađanja mašćenja lica radi dobar posao s obzirom da nije za tu namjenu. Ako samo operem lice ujutro s njime, doma sam i ne stavim ništa na lice nakon pranja, vidljivo se zamastim nakon cca sat i pol do 2
Što se tiče sastojaka, koliko vidim ovaj gel ne sadrži SLS. Sadrži provitamin B5 i vitamin E. Sadrži i salicilnu kiselinu koja ne odgovara svima, ali odgovara ljudima s masnom kožom. Nije u velikoj koncentraciji, ali se svejedno osjeti njezino djelovanje. Zbog toga ne preporučujem ovaj gel ljudima s osjetljivom pogotovo nadraženom kožom. 
Meni se osobno ovaj gel dosta brzo troši, ali s obzirom na cijenu i kvalitetu sam zadovoljna i kupovat ću ga dok god ga ne povuku iz asortimana ili drastično promijene sastav. :D

Sve u svemu ovaj gel je vrlo dobar proizvod s obzirom na cijenu i kvalitetu.
Ocjena 4,8/5. (ovih 0,2 je zbog malo ljepljive teksture i mogućeg začepljenja otvora pumpice).


Jeste li i vi jedni od onih koji su oduševljeni ovom umivalicom?

3 komentara:

  1. Odgovori
    1. Da, mislim da samo ne odgovara ljudima s jako suhom kožom. :)

      Izbriši
  2. Ja ga također obožavam, jedini je gel za umivanje koji mi ne stvara ekscese na licu jer inače imam prištiće i bubuljice. Prije sam koristila Balein gel sa salicilnom kiselinom i bio mi je užasan, puno više štete nego koristi. Ovaj mi je pun pogodak iako ima salicilne kiseline u sebi. LP :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju posta, svaki komentar je dobrodošao :)